TV po bëhet gjithnjë e më i aksesueshëm

AppleTV ka ekzistuar për një kohë të gjatë, një kuti që e lidhni me televizorin tuaj për të hyrë në shërbimet inteligjente si Netflix, YouTube dhe kanalet tjera. AppleTV është dalluar duke pasur sintezë të integruar të të folurit, ashtu si produktet e tjera të Apple por ende jo në shqipë. Në ditët e sotme, opsionet janë zgjeruar për ata që kanë dëmtim të shikimit dhe duan të shikojnë TV.

Si Panasonic, Samsung dhe Sony tani ofrojnë fjalim në televizorët e tyre. Mbështetja në parim gjendet në të gjitha pajisjet që blihen sot, por funksioni, cilësia dhe zëri ndryshojnë. E zakonshme është që sistemi i menysë, përzgjedhja e kanaleve dhe informacioni rreth programeve mund të lexohen me zë të lartë.

Gjatë testimit tonë, ne mundëm të deklaronim se Panasonic ka arritur më tej në punën e tij. Është e lehtë të aktivizosh funksionet e të folurit dhe ekziston një modalitet fillestar ku merrni të gjitha funksionet e përshkruara. Është edhe zëri Alva që flet, i njohur mes shumë personave me shikim të dëmtuar. Informacioni rreth programeve dhe udhëzuesit elektronik të programeve funksionojnë mirë, por jo funksionet inteligjente që gjenden në televizor.

Është vetëm në televizorin kryesor të Sony që kemi në dispozicion edhe pjesë të funksioneve inteligjente, falë faktit që ky televizor përdor Android dhe shërbimin e tyre Talkback. Televizori i Samsung bëri më të keqen, pjesërisht sepse zëri dukej pak i turbullt dhe i zbehtë. Për të gjitha modelet, nuk duket të jetë e mundur të aktivizoni vetë funksionin e të folurit nëse nuk e shihni.

Zhvillimi në tregun televiziv po ecën me shpejtësi dhe ky është një zhvillim i bukur dhe tregon se çfarë mundësish do të ketë televizioni i së ardhmes. Megjithatë, është ende rasti që nëse ju, si një person me dëmtim të rëndë të shikimit, dëshironi akses të plotë në shërbimet e Play, është AppleTV ai që zbatohet. 

Share