Një tabelë druri e vendosur në një derë në shtëpinë e fëmijërisë së Louis Braille në fshatin Coupvray jashtë Parisit.

Braille gdhendësi i shkronjave

Shpikja e shkrimit braille nga Louis Braille është thelbësore për kaq shumë persona me shikim të dëmtuar në mbarë botën. Poema “Skriftsnicaren Braille” u shkrua nga Catarina Meurling në vitin 2009 kur Louis Braille do të kishte mbushur 200 vjeç.

Pika në pikë bëhet shkronjë
Shkronja në shkronjë bëhet fjalë.
Fjalë për fjalë mund të bëhet një bllok shënimesh dhe e-mail
Ese, gazetë dhe libër
Me mençuri ose marrëzi. 

Braille nuk kishte frikë
të provonte diçka të re në kohët e vjetra
që funksionalisht nuk ndihej ende e vjetër.
Gishtat ndjekin pikat vij pas rreshti
Nata si dhe dita
Dhe e bën njeriun të shohë shumë në ecjen me shkrim.

Është vetëm për të uruar
Louis Braille për shpikjen e tij të dukshme,
e cila do të japë shumë më tepër! 

Share