GPS

Gjetja e mënyrës së duhur mund të lehtësohet me ndihmën e GPS.

Për disa kohë ka pasur transmetues/marrës që janë aq të vegjël saqë janë të lehtë për t’u transportuar. Që në një kohë edhe më të shkurtër, është e mundur që të merrni GPS jo vetëm që t’i tregojë celularit se ku jeni, por gjithashtu t’ju tregojë se ku të shkoni për të arritur në një adresë të futur – në të njëjtën mënyrë që shoferët e taksive mund të mësojnë se si të me makinë për të shkuar në adresat e tyre.

Problemi për personat me shikim të dëmtuar që përdorin GPS në celularin e tyre është se përdorin hartat e taksive – dmth vetëm rrugët e makinave, jo shtigjet e këmbësorëve. Dhe se ndërtesat e larta mund të mbrojnë sinjalet satelitore në mënyrë që të mbeteni papritmas në errësirë.

Shpresojmë që këto janë sëmundje të fëmijërisë; Shpresojmë, një person me shikim të dëmtuar do të jetë në gjendje të ecë kudo dhe kudo në një të ardhme jo shumë të largët, vetëm me ndihmën e një celulari dhe një qeni udhëzues. Kjo do të nënkuptojë gjithashtu që sistemet manuale të bazuara në sheperonët dhe shërbimet e transportit me breshëri mund të zhduken, por do të përdoren ende dukshëm më pak se sot.

Share