Një stendë që e bën më të lehtë prerjen e fetave të bukës.

Përballja me jetën e përditshme

Shumica e gjërave mund të bëhen edhe për një person që nuk sheh. Puna nuk bëhet me sy por me duar. Por askush nuk duhet të vijë dhe të thotë se duhet të jetë e lehtë.

Lëvizja dhe leximi mbulohen nën tituj të veçantë në kolonën e djathtë. 

Në përgjithësi, mund të thuash se atë që nuk e ke në sy duhet ta zëvendësosh me kujtesë, rregull e ndonjëherë truke e ndihma të ndryshme. Është më e lehtë nëse, për shembull, lëmë çdo gjë të ketë vendin e saj të caktuar dhe të renditim gjithçka në një mënyrë logjike. Truket e memorizimit mund të jenë gjithashtu të mira. Si dhe shënimin e objekteve të ndryshme – për shembull paketimin – në mënyrë që ato të jenë të dallueshme. .

Ndihmat janë në dispozicion të të dy llojeve të thjeshta dhe të avancuara.

Për shembull:

  • Enë kuzhine: thika me ndalesa për prerje drejt, peshore që flasin dhe dërrasa prerëse me ngjyra të kundërta,
  • Mjetet: niveli i frymës me zë, matës shiriti që flet dhe matës shiriti me shenja prekëse,
  • Kujtime xhepi, për t’i mbajtur me vete ose për të lexuar kodet EAN që flasin
  • Xhama zmadhues dhe lupa të të gjitha madhësive dhe zmadhimeve, me ose pa dritë
  • Telefonat me ekrane që flasin dhe ID të telefonuesit që flasin
  • Orë që flasin, almanak që flasin, peshore që flasin dhe termometra që flasin
  • Lojëra feste: letra me pika, lojëra shahu dhe violinë me gropa për copat dhe copa me shenja prekëse.

Më shumë këshilla mund të gjenden në librin Këshilla të përditshme për personat me shikim të dëmtuar. Këtu mund të shkarkoni këshilla të përditshme si skedar pdf ose skedar word. Të dy skedarët janë të aksesueshëm me lexues të ekranit.

Share