Operatori

Sot, detyrat në recepsion dhe central janë shpesh të koordinuara. Detyrat e operatorit telefonik mund të përfshijnë lidhjen e thirrjeve telefonike brenda vendit të punës dhe porositjen dhe organizimin e konferencave telefonike.

Puna

Kur punoni si operator telefonik, është e rëndësishme t’i trajtoni njerëzit që telefonojnë kompaninë në një mënyrë të këndshme. Ju duhet të jeni në gjendje të ruani qetësinë edhe kur është stresuese. Të qenit i orientuar drejt shërbimit, i shpejtë dhe i saktë janë cilësi të mira për një operator telefonik. Puna mund të përfshijë ofrimin e shërbimeve të informacionit dhe informacionit si për punonjësit e kompanisë ashtu edhe për telefonuesit. Në punë mund të përfshihet edhe puna në zyrë. Për shembull, ata mund të marrin dhe regjistrojnë porosi dhe rezervime ose të kujdesen për postën e kompanisë.

Trajnimi

Kurse trajnimi për recepsionistë mund të ofrohen nga ofruesit e pavarur të trajnimit. Shumica e kompanive me personel organizojnë trajnime të brendshme për recepsionistët dhe operatorët telefonikë.

Për të gjetur një punë si recepsionist ose operator telefonik, zakonisht kërkohet që të keni arsim të mesëm dhe njohuri të mira të suedishtes dhe anglishtes, dhe mundësisht aftësi shtesë gjuhësore.

Për të menduar

 • Ju duhet të jeni miqësorë dhe të jeni të lehtë për t’u marrë me njerëzit.
 • Është e rëndësishme të kesh aftësinë për të “mbajtur shumë topa në ajër”
 • Duhet të jeni të këndshëm dhe të orientuar drejt shërbimit edhe kur gjërat janë stresuese.

Gjërat për të menduar

Puna e operatorit telefonik rekomandohet nëse ju pëlqen të punoni në një mjedis me ritme të shpejta dhe keni aftësi për t’u përshtatur me çelësat dhe programet e reja. Operatori i taksisë mund të rekomandohet nëse puna përfshin marrjen dhe regjistrimin e porosive. Personave që kanë probleme me shikimin gjatë punësimit mund t’u jepet mundësia të kalojnë në punën e operatorit telefonik. Disa vështirësi janë se programet e shkëmbimit që zhvillohen mund të sjellin probleme teknike të përshtatjes.

Teknologjia IT

 • Është thelbësore për të përfunduar punën që programet e shkëmbimit të përdorura të mund të përshtaten.
 • Është thelbësore që programet e leximit të ekranit të funksionojnë së bashku me programet që ka punëdhënësi.
 • Është thelbësore të zotëroni shkurtoret e kompjuterit dhe të tastierës për të marrë dhe përcjellë shpejt mesazhe të ndryshme.
 • Është thelbësore të jeni në gjendje të kërkoni shpejt në baza të të dhënave të ndryshme.
 • Faktori vendimtar është se ju mund të punoni me efikasitet dhe shpejt.
 • Është e rëndësishme të jeni në gjendje të lexoni, shkruani dhe teknikat e mbajtjes së shënimeve, kujtesës.

Ambienti i punës

 • Është e rëndësishme të keni rregull të mirë në vendin e punës
 • Puna kryhet shpesh në mjedise zyre në grupe më të vogla të ekipeve të punës.
 • Është e rëndësishme të keni vendkalime të shënuara dhe materiale që thithin zërin.

Lëvizshmëria

 • Nuk ka kërkesa të veçanta.

Aftësitë sociale

 • Është e rëndësishme të jesh i këndshëm, efikas dhe rezistent ndaj stresit, kërkesat e performancës së lartë. Numri i thirrjeve shpesh matet individualisht dhe vlerësohet për cilësi.
Share