Këshilla dhe truke mes nesh

Ndonjëherë dëmtimi i shikimit i bën gjërat të lehta, dhe ndonjëherë të vështira. Këtu do të gjeni këshilla të përgjithshme se si gjërat në kategori të ndryshme mund të bëhen më të lehta.

Keni më shumë këshilla që dëshironi të ndani?
Email: info@shvkosova.com   dhe shkruani “Trikat e verbëris” në rreshtin e temës.

Një dozë është shumë e mirë për të mbajtur ilaçin në rregull. Dozetat janë në dispozicion në disa dizajne dhe shiten, ndër të tjera, në farmaci. Ata kanë të përbashkët se kanë një ose më shumë ndarje për çdo ditë të javës. Disa modele janë të shënuara edhe me braille.

Unë përdor një fener kur jam duke kërkuar për diçka në dollap ose kam nevojë të lexoj në një ekran që nuk është i ndezur.

Mbushja e mullirit të piperit ose kripës është një kokë dhimbje e vërtetë. Por kur përdor një të ashtuquajtur gyp gruel, është shumë më e lehtë të kontrollohet në mënyrë që kokrrat e kripës ose piperit të përfundojnë në mulli dhe jo pranë tij.

Një nga hobet e mia është thurja / qëndisja. Kur thur me shumë ngjyra, unë mbështjell një ngjyrë, mbaj flamurin rreth fillit të dytë dhe të tretën e vendos në një qese plastike. Pastaj unë shpejt mbaj shënim se cilën ngjyrë përdor.

Kur do të bëj qofte, e nxjerr brumin nga tasi me një lugë gjelle. Në këtë mënyrë qoftet do të kenë përafërsisht të njëjtën madhësi. Të njëjtën gjë bëj edhe kur do të skuq biftekët në tigan, megjithëse më pas përdor masën gjysmë decilitër për të marrë masën e duhur të brumit.

I shënoj artikujt në frigorifer, etj. me lexuesin tim të etiketave. Penny Talks është lexues i etiketave ku ju vetë lexoni një mesazh në një etiketë. Kur më pas drejtoni majën e lexuesit te etiketa, mesazhi ju lexohet. Për të ripërdorur etiketat, i vendos në një kapëse, të cilën e lidh me një llastik rreth paketimeve.

Në një të ardhme të afërt, në rastet kur ju ka humbur diqka ose thjeshtë nuk e gjeni at qfar dëshironi, ju mund të përdorni App-in VIS i cili është i lidhur tek “Qendra Asistuese” dhe nga aty do merrni ndihmen e nevojshme në mënyr profesionale nga Interpretët Vizual. Na shkruani në info@shvkosova.com për mënyren e funksionimit të këti shërbimi.   

Për të mbajtur gjurmët e çorapeve të mia në lavanderi, i vendos ato në të ashtuquajturat thasë lavanderie, pra çanta që mund të lahen në lavatriçe. Të gjitha të zeza në një çantë dhe të gjitha të bardha në një çantë. Atëherë nuk duhet të shqetësohem kurrë për përzierjen e ngjyrave.

Termometri im me zë është një ndihmë e paçmuar. Me ndihmën e tij, kam kontroll të plotë nëse pjekjet dhe gjërat e tjera dalin pikërisht ashtu siç dua unë.

Sigurisht që mund të pyesni dikë për udhëzime nëse ka njerëz aty pranë, por një këshillë për përdoruesin e telefonit inteligjent/iPhone pak më të aftë për teknologjinë, i cili pëlqen të ecë dhe mund të ketë humbur një ose dy herë, është të bëjë një telefonatë me video me “Qendrën Asistuese”.

Gjithashtu egziston edhe shërbimi i “Monitorimit” për personat që duan të jenë të sigurt nqë qdo qast, ata mund të paisen me “Ordn GPS” përmes së cilës “Qendra Asistuese” mund të shohë lokacionin tuja dhe të ju drejtoj në koherent reale për atje ku ju dëshironi të shkoni.

Share