E drejta për një botë të aksesueshme

Personave me dëmtime shikimi duhet t’u jepet akses i plotë në botë, ashtu si gjithë të tjerët. Atëherë nevojitet një shoqëri e aksesueshme.

Kjo video përdor animacion të thjeshtë të vizatuar dhe tekst për të ilustruar mesazhin verbal.

Përshkrimi skenë për skenë:

Një zarf në dorën e një politikani mashkull me flokë të errët, që qëndron pranë një zyrtareje lokale me flokë kaçurrelë portokalli dhe një gazetareje me flokë blu të valëzuar dhe syze të rrumbullakëta.

Mjedis rrugësh plot me njerëz, tabela me tekst indian. Një burrë duket i humbur dhe nuk di ku të shkojë. Prerë për një burrë me mjekër dhe një kallam të bardhë që hyn në ashensor me një ekran me prekje. Pikëpyetje sipër kokës.

Sfondi portokalli, tre kuti të animuara që janë simboli i një prej qëllimeve të Axhendës 2030. Dora merr një letër me tekstin “09”. Burri që dikur hipte në ashensor tani ecën me një kallam të bardhë drejt shkallëve lëvizëse. Shfaqen kuti me ilustrime të tjera: Një person me syze dhe një qen udhërrëfyes që qëndron në autobus. Brail lexim me dorë. Dy burra të ulur para kompjuterit. Burri që hipi në autobus zbret me qenin e tij udhërrëfyes.

Prerë për personin që qëndron në podium duke folur me audiencën. Tregon imazhin e shkallëve me dhe pa shenja kontrasti. Pamje nga afër me dy duar duke shfletuar smartfonin dhe duke vendosur nivelet e volumit. Gruaja në tavolinë, duke bërë sërf. Kutia e kontrollit shfaqet në faqen kryesore, teksti “Unë nuk jam një robot”. Prerë në qendër tregtare. Gruaja me xhufka dhe kallam të bardhë ecën nëpër kafe.

Share