Përgatitni LSS

LSS, Ligji për mbështetjen dhe shërbimet për disa persona me aftësi të kufizuara ka një qëllim të qartë – që personat me aftësi të kufizuara duhet të jenë në gjendje të jetojnë si të tjerët. Megjithatë, gjithnjë e më shumë mbështetje mohohet për gjërat që shumica e njerëzve i marrin si të mirëqena: daljet jashtë, pazaret, leximi i postës së tyre ose shkuarja te dentisti. Që nga viti 2009, numri i rasteve të miratuara, të cilat kanë marrë shërbim shoqërimi brenda rrethit personal 3, është ulur me 38.5 për qind. Pse kaq shumë nuk marrin mbështetjen që na takon me ligj?

Share