Kontaktoni prindërit

Më poshtë do të gjeni prindërit tanë të kontaktit kombëtar. Mos ngurroni të kontaktoni një prej tyre nëse dëshironi mbështetje në rolin tuaj si prind. Nëse preferoni të kontaktoheni vetë ose nëse dëshironi të jeni një prind kontaktues, dërgoni email në barnoforaldrar@srf.nu dhe detajet tuaja të kontaktit do të përcillen.

Johan Ericson, Skärhamn

Felicia ka lindur në vitin 2009 me dëmtim të gjerë të trurit, që ndër të tjera nënkupton dëmtim të rëndë të shikimit. Ajo është në një karrige me rrota, por mund të lëvizë me NF Walker-in e saj. Gjatë ditëve të javës ajo shkon në shkollë. Ajo pëlqen të kalërojë dhe kënaqet me banjën/notin.

Felicia ka një asistent personal.

Të dhënat e mia të kontaktit:
Numri i telefonit: 070-5653836
E-mail: johan@ericson.se

Helena Eriksson, Kungsängen

David ka lindur në vitin 2000 dhe është i verbër në syrin e majtë, sheh rreth 0.2 me të djathtën. I pëlqen të shkojë në sllallom dhe dëborë. Kam provuar edhe sporte të tjera duke përfshirë atletikën, xhudon dhe përballjen. Ka qenë dhe ka garuar në atletikë në Eskilstuna. Mendoni se është mirë të përfitoni kur organizojnë ditë prove.

Të dhënat e mia të kontaktit:
Numri i telefonit: 070-3287896
E-mail: eriksson.helena@live.se

Anna Hellström, Upplands Väsby

Djali im ka lindur në vitin 2001 dhe ka sëmundjen trashëgimore të syrit Stargardt, e cila është forma më e zakonshme e trashëguar e “degjenerimit makular juvenil” dhe prek pjesën e retinës që quhet makulë. Ai ka një mprehtësi vizuale prej 0.16, por shikimi periferik nuk është i dëmtuar. Më parë ai ka luajtur futboll dhe hokej. Atij i pëlqejnë kafshët, të luajë lojëra kompjuterike dhe të bëjë sllallom.

Detajet e mia të kontaktit:
Numri i telefonit: 073-3145161
Email: anna@hellstroem.se

Dorota (Lotta) Hertzman, Jursla, Norrköping

Sarah ka lindur në vitin 2003 dhe ka Coloboma që nga lindja në të dy sytë me humbje të shikimit lart me shikim të kufizuar me kënd të gjerë. I mungon konsensusi dhe sheh rreth 30%. Interesi i saj më i madh janë kuajt dhe ka shumë vite që ka hipur. Është një pendë në not dhe është më shumë nën ujë se sipër.

Të dhënat e mia të kontaktit:
Numri i telefonit: 070-5193607
Email: dorota.hertzman@telia.com

Petra Sikeborg, Söderhamn

Viktoria Karlsson ka lindur në vitin 1997. Ajo u verbër kur ishte 4 e gjysmë vjeç. Interesi i saj më i madh është atletika dhe është kërcimi së gjati që e gjen më së shumti argëtim. Ne jetojmë në Söderhamn.

Të dhënat e mia të kontaktit:
Numri i telefonit: 073-2429330
E-mail: petrasikeborg@live.se 

Åsa Eriksson, Gagnef

Oliver ka lindur në vitin 2004. Ai ka RP, Retinitis Pigmentosa, që do të thotë se nuk ka shikim natën. Ai gjithashtu ka vizion të kufizuar në vizionin me kënd të gjerë. Defektet e shikimit të tij po ndryshojnë vazhdimisht dhe në moshën madhore ai do të jetë i verbër. Oliver është një djalosh sportiv që luan futboll, futboll, golf dhe i pëlqen gjithçka që ka të bëjë me sportin.

Të dhënat e mia të kontaktit:
Numri i telefonit: 070-3959155
e-mail: asa.eriksson@gagnef.se

Anna Redendal, Bro

Miriam ka lindur në vitin 2011, një nga disa vëllezër e motra. Miriami lindi jashtëzakonisht para kohe me një hemorragji të rëndë në tru. E cila nga ana e saj e preku atë me një dëmtim të rëndë të shikimit, dëmtim CP në anën e djathtë dhe një diagnozë të lehtë të autizmit. Miriami është një person i kujdesshëm, i ashpër, i guximshëm, shoqërisht dhe bisedues me një numër miqsh të shkëlqyer.

Miriam shkon në shkollë me mbështetjen e një burimi/shoqëruesi me kohë të plotë. Shkolla po shkon mirë, por matematika është e vështirë. Pavarësisht diagnozave të vështira të trefishta, ka pak që e ndalon atë. Ajo pëlqen të këndojë në korin e saj, të kalojë në shkollën e kalërimit, të shkojë në palestrën e saj, të notojë në klubin e notit. Si dhe zbritja me shpejtësi në pistën e skive dhe ngjitja përmes HAB. Miriami është mjaft aktive në aktivitetet e ndryshme të SRF-së.

Të dhënat e mia të kontaktit:
Anna Redendal
Numri i telefonit: 070-8111000
e-mail: villa.solhaga@gmail.com 

Share