Synpodden #37: Shoqërimi dhe orientimi i temës. Frida Karlander, kryetarja në largim e SHBA, dhe tre kandidatë të rinj për kryetar

Sinpodi shpjegon se çfarë duhet të bëni kur shoqëroni. Në Techpepp ne mësojmë të përdorim mjetet e navigimit dixhital. Ne flasim me Frida Karlander, kryetare në largim e Unga me dëmtim të shikimit dhe takojmë kandidatët për kryetar të ri Linus Johansson, Tomas Törnblom Nilsson dhe Mattias Winsa.

Dëgjoni programin

Podkasti mund të gjendet në luajtësin tuaj të podkastit ku gjeni podkastet ose në radion në internet të SRF.
Ndiqni këtë lidhje nëse përdorni një iPhone ose iPad): lidhje
Në Spotify mund të dëgjoni këtu: lidhje
Nëse dëshironi të dëgjoni nëpërmjet radios në internet të SRF, shkoni këtu: link

Menaxherët e programit: Monica Walldén dhe Johan Häglerud
Tekniku i zërit: Johan Häglerud

Shoqërues – si ta bëjmë atë?

Çfarë do të thotë të shoqërosh? Si e bëni atë, çfarë mund të prisni nga shoqëruesi juaj dhe a ka dallim mes të qenit i shoqëruar nga një mik apo një shoqërues me pagesë? Synpodden shpjegon së bashku me Anne-Lie Telning.

Henrik Götesson dhe Lena Nisula Wester ndajnë situatat e tyre shqetësuese të shoqërimit me gazetarin tonë praktikant Jonathan Andersson.

Techpepp: Mjetet e navigimit dixhital

Ekziston një liri e madhe për të qenë në gjendje të lëvizësh vetë. Shumë njerëz kanë përfituar dhe kanë shijuar mjetin e navigimit dixhital Soundscape nga Microsoft. Fatkeqësisht, Soundscape do të ndalojë së punuari në fund të qershorit 2023. Prandaj, Synpodden kalon nëpër disa alternativa që mund t’i përdorni në vend të tyre.

BlindSquare, IOS, 499 SEK: BlindSquare në App Store (apple.com)

Ariadne GPS, IOS, 69 SEK: Ariadne GPS në App Store (apple.com)

Vizioni dhe lëvizja, IOS: Vizioni dhe Lëvizja në App Store (apple.com)

Lazarillo, IOS: Lazarillo – GPS i aksesueshëm në App Store (apple.com)

Lazarillo, Android: Lazarillo Accessible GPS – Aplikacionet në Google Play

RightHear, Android: RightHear – Blind Assistant – Aplikacionet në Google Play

Të rinjtë me dëmtim të shikimit zgjedhin një kryetar të ri

Nga data 28 qershor deri më 2 korrik të këtij viti, të rinjtë me dëmtim të shikimit do të mbajnë një asamble kombëtare dhe më pas do të zgjedhin edhe kryetarin e ri sepse Frida Karlander largohet pas katër vitesh. Synpodden ka zhvilluar një bisedë me Fridën, e cila reflekton për kohën e saj si kryetare dhe ndan mendimet e saj për të ardhmen e SHBA.

Ne gjithashtu mund të takojmë tre kandidatët për kryetar Linus Johansson, Tomas Törnblom Nilsson dhe Mattias Winsa, të cilët na thonë pse duan të zgjidhen kryetar dhe çfarë ambicie kanë për SHBA-në e ardhshme.

Share