Fëmijët që luajnë jashtë "shkollës së vogël" në Tomteboda në 1968. Fotografi e aksioneve.

Radio SRF 29 nëntor 2019

Dokumentari i ri tregon për fëmijët në Tomtebodaskolan

Dëgjoni programin

Për gati njëqind vjet, fëmijët me shikim të dëmtuar u arsimuan në shkollën me konvikt Tomteboda në Stokholm. Por si ishte vërtet jeta atje? Gazetarët e pavarur Anna Bergholtz dhe Caroline Gollungberg e kanë zbuluar këtë. Në një Dokumentar P1, ata lejuan gjashtë njerëz të flasin për kujtimet e tyre të Tomtebodaskolan gjatë viteve gjashtëdhjetë dhe shtatëdhjetë. Ne e kemi takuar Anën për të dëgjuar më shumë rreth dokumentarit.

Më herët këtë vjeshtë, u vendos konkursi i shkrimit Skriv Loss. Ju mund ta dëgjoni zërin fitues në leximin e autorit në programin e kësaj jave.

Më shumë fitues! Javën e kaluar, u vendos konkursi Guldkassetten për raportin më të mirë të tabloidit të vitit. Çmimi shkoi për Eva-Maria Svensson nga Norrbottens taltidning. Dëgjojeni atë dhe hyrjen fituese.

Share