Ne vazhdojmë të flasim për turpin e verbër

Ka raste kur mund të ndihet më e lehtë të qëndrosh në shtëpi sesa të dalësh dhe të kërkosh zgjidhje dhe përshtatje të veçanta për të qenë në gjendje të marrësh pjesë në kushte të barabarta – turpi i verbër fanatik. Ne flasim me Eva Nilsson dhe Lars Karlström se si mund të shprehet dhe çfarë mund të bëhet për të.

Turpi i verbër është një term që Sofia Thoresdotter ka shpikur për të përshkruar ndjenjat që dikush mund të ketë përballë dëmtimit të shikimit. Sofia para verës ishte mysafire në Synpodden së bashku me Emil Erdtman.

Kemi marrë shumë reagime për thirrjen e mëparshme nga dëgjuesit tuaj. Disa e njohin veten, të tjerët kanë një pikëpamje të ndryshme për këtë temë. Prandaj, tani flasim më tej për turpin e verbër. Të ftuar në këtë episod janë Lars Karlström dhe Eva Nilsson. Eva ka qenë e verbër që në fëmijëri, ndërsa Lars ka pasur një dëmtim të shikimit në rritje gradualisht dhe ka qenë i verbër që në moshën 25-vjeçare. Ata të dy punojnë në zyrën kombëtare të Konfederatës Suedeze të të Pamurëve me Paaftësi, Eva Nilsson me bashkëpunimin ndërkombëtar për zhvillim dhe Lars Karlström me Vision Line. Këtu ata reflektojnë mbi këto ndjenja si në aspektin profesional ashtu edhe në atë privat. 

Menaxherët e programit: Anna Bergholtz dhe Monica Walldén

Inxhinieri i zërit: Johan Häglerud

Dëgjoni programin

Podkasti mund të gjendet në luajtësin tuaj të podkasteve (p.sh.  Podkastet  nëse përdorni një iPhone ose iPad), mund të aksesohet nga  Spotify  dhe gjithashtu mund të dëgjohet përmes  radios në internet të SRF

Biseda e mëparshme për turpin e verbër u transmetua në Synpodden #9 dhe Synpodden #10 .

Kontaktoni me Synpodden

Keni pikëpamje, lëvdata, pyetje apo dëshira për atë që duhet të mbulojmë në Synpodden? Kontaktoni me e-mail Synpodden@srf.nu ose në aparatin tonë telefonik në 08-39 92 40.

Share